ACTUEEL

Duitse politici willen bevoegdheden alternatieve genezers inperken

Steeds meer politici in Duitsland willen de bevoegdheden van alternatieve behandelaars beperken, naar aanleiding van de affaire-Klaus Ross. Dit meldt de NOS.

Minister van Gezondheidszorg in Noordrijn-Westfalen Barbara Steffens pleit al sinds 2010 voor een wijziging van de wet die de werkzaamheden van alternatieve behandelaars regelt. Haar collega-ministers uit de overige Duitse deelstaten hebben zich in juni bij haar aangesloten. De Duitse minister van Gezondheidszorg, Herman Gröhe, wilde tot voor kort niets weten van actie tegen alternatieve behandelaars, maar een woordvoerder van Gröhe zegt tegen de NOS dat er "in het algemeen" wordt gekeken of er een verandering van de wet nodig is.

Steffens ziet de gebeurtenissen rond de kliniek van natuurgenezer Klaus Ross als een aanleiding om de wet eindelijk aan te passen. Onder de huidige wetgeving mag het Duitse Gesundheitsamt alleen controleren of alternatieve behandelaars de juiste vergunning hebben en of er hygiënisch gewerkt wordt. CDU-Bondsdaglid Rudolf Henke, tevens internist, zegt dat er een grens moet worden getrokken als het gaat om handelingen waarvoor een medische opleiding noodzakelijk is. Hij vindt bijvoorbeeld dat infusen aanleggen niet thuishoort bij alternatieve behandelaars.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top