Finance

Contracteerronde van start in negen gemeenten Achterhoek

Doetinchem is begonnen met de aanbesteding van zorg en ondersteuning voor de Wmo en de Jeugdwet voor 2017 en 2018. Doetinchem doet dit samen met acht gemeenten in de Achterhoek en hanteert als uitgangspunt dat de kwaliteitseisen strakker worden gehanteerd zonder dat de kosten stijgen.

Dit meldt de gemeente Doetinchem op haar site.

De acht gemeenten zijn Aalten, Montferland, Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Oud IJsselstreek, Bronckhorst, Berkelland. Naast de uitgangspunten over kwaliteit en kosten, streven de gemeenten naar de continuïteit van zorg. Ook moet keuzevrijheid gegarandeerd worden: de cliënt mag zelf kiezen van welke gecontracteerde aanbieder hij of zij gebruik wil maken.

Dit najaar is niet het enige aanbestedingsmoment. Vier keer per jaar zullen er aanbestedingsrondes volgen en kunnen zorgaanbieders contracten krijgen. Op die manier willen de gemeenten flexibiliteit creëren om ervoor te zorgen dat iedere inwoner "passende zorg en ondersteuning" krijgt.

Criteria

De gemeente let niet alleen op kosten, kwaliteit en continuïteit van de zorg, maar toets de zorgaanbieders ook aan bepaalde criteria. De gecontracteerde partijen moeten een gemeenschappelijk administratief systeem gebruiken om op die manier tot een efficiënte werkwijze te komen.

Tot 26 september loopt de contractronde. Vanaf 1 januari 2017 gaan de gecontracteerde aanbieders aan de slag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top