ACTUEEL

KNMP opent meldpunt benzodiazepines

Apothekersorganisatie KNMP heeft een meldpunt opgericht rondom de benzodiazepinemaatregel van het ministerie van VWS. Per 1 januari 2009 vervalt de vergoeding van slaap- en kalmeringsmiddelen (benzodiazepinen) vanuit de basisverzekering. Alleen voor een kleine groep patiënten blijft de vergoeding van benzodiazepinen vanuit de basisverzekering bestaan.

Apothekers krijgen volgens de KNMP momenteel veel reacties van patiënten, omdat zij de benzodiazepines nu zelf moeten betalen. De organisatie gaat alle reacties verzamelen. Daarnaast wil de KNMP ook graag weten wat de ervaringen van apothekers zijn met betrekking tot de administratieve lasten die voortvloeien uit de maatregel.
Momenteel zijn benzodiazepines een van de meest voorgeschreven geneesmiddelen in Nederland.

Vorige week riep de consumentenbond huisartsen, zorgverzekeraars en de overheid op om patiënten niet de dupe te laten worden van de 'controverse rond de benzodiazepines'. Hiermee uitte de consumentenbond haar onbegrip over de houding van de LHV. Die vereniging riep haar leden op geen verklaring van medische noodzaak voor de duurdere benzovarianten in te vullen, uit vrees voor toenemende administratieve druk. Een recept zou moeten volstaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top