ACTUEEL

Lilian Marijnissen nummer drie op lijst SP

Lilian Marijnissen is de nummer drie op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van de SP. De dochter van voormalig SP-leider Jan Marijnissen is daarmee de hoogst geplaatste nieuwkomer.

Emile Roemer is opnieuw lijstaanvoerder. Nummer twee is Renske Leijten, de huidige zorgwoordvoerder voor de partij.

Lilian Marijnissen (31) maakte onlangs haar vertrek bekend bij de FNV, waar ze onder meer acties in de zorg organiseerde. Ze is sinds 2003 raadslid voor de SP in Oss.

Mix

Roemer noemt de lijst maandag een mix van ervaring en nieuw talent. "Een team dat wil aanvallen. Dat door het vuur zal gaan voor een Nationaal ZorgFonds, voor het afschaffen van het eigen risico en voor een veel beter Nederland."

In de top tien van de lijst staan behalve bekende namen als Michiel van Nispen, Ronald van Raak en Sadet Karabulut ook behoorlijk wat nieuwelingen. Behalve Marijnissen zijn dat het Amsterdamse raadslid Peter Kwint, SP-fractievoorzitter in de gemeente Den Haag Bart van Kent en vakbondsman Cem Lacin.

Een andere opvallende naam op de lijst is die van SP-partijvoorzitter Ron Meyer. De oud-vakbondsbestuurder (34) staat op nummer 22. Meyer volgde vorig jaar Jan Marijnissen op als partijvoorzitter. De partij wil onder Meyer toewerken naar meer leden en meer activisme. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top