Finance

Noodlijdend Pantein gaf ex-topman 2 ton mee

Pantein heeft topman Ton Hanselaar bij zijn ontslag ruim 200 duizend euro meegegeven. Dat blijkt volgens RTL Z uit de jaarrekening van de Brabantse zorginstelling over 2015, waarin een verlies van 4,2 miljoen euro werd opgetekend.

Onder de Wet Normering Topinkomens mogen vertrekpremies aan een ex-bestuurders van publieke instellingen maximaal 75.000 euro bedragen. Volgens Pantein viel Hanselaar, die sinds 2011 voor de instelling werkte, echter onder de overgangsregeling.

Hanselaar verliet Pantein in 2014. Volgens de organisatie was hij niet de juiste persoon voor de klus. De afkoopsom ontving hij pas in 2015, waardoor deze ook pas in het jaarverslag over dat jaar is verschenen.

Herstelplan

Pantein omvat onder andere het Maasziekenhuis in Boxmeer, een thuiszorgbedrijf en enkele bejaardenhuizen. Met 3500 werknemers werd in 2015 een omzet van 183 miljoen euro geboekt, een daling van 12 procent ten opzichte van een jaar eerder.  In het voorjaar kondigde Pantein aan ruim 150 banen te gaan schrappen.

Volgens RTL Z voldoet Pantein door de slechte resultaten niet meer aan de afspraken die de Rabobank stelt voor de financiering. De bank ziet dat voorlopig door de vingers, omdat er inmiddels een herstelplan is opgesteld.

---

Op 4 oktober 2016 organiseren Skipr en Emerce de derde e-Health Convention. Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention, een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. Koop nu uw kaarten >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top