Finance

Jaar cel geëist tegen oud-directeur Stichting ALS

Het Openbaar Ministerie eist 12 maanden cel tegen voormalig directeur van de Stichting ALS Eric N. De officier van justitie sprak de eis dinsdag uit voor de rechtbank in Haarlem, zo meldt de Volkskrant. N. wordt ervan verdacht geld van de stichting te hebben weggesluisd.

De oud-directeur van Stichting ALS wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte en verduistering. Hij zou twee jaar geleden 177 duizend euro van de Stichting ALS hebben overgezet naar een privérekening. Justitie verdenkt N. ook van het verduisteren van 143 duizend euro van de Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, aldus de Volkskrant

N. heeft zelf bekend 92 duizend euro te hebben verdonkeremaand van Stichting ALS. Tegenover RTL Nieuws zei hij dat dit uit financiële nood was. Hij zei ook dat hij het bedrag had terugbetaald en dat hij dit had opgebiecht bij de voorzitter van de raad van toezicht.

Ice Bucket Challenge

De Stichting ALS en N. werden bekend door de Ice Bucket Challenge in 2014. Daarbij daagden mensen elkaar via sociale media uit een emmer met ijswater over zichzelf heen te gooien om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top