ACTUEEL

Beveiligingsgat blijft EPD achtervolgen

Ziekenhuizen hoeven van het ministerie van VWS hun computers niet extra te beveiligen tegen bijvoorbeeld hackers. Dit vormt wellicht een gat in de beveiliging van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Dat meldt RTL Nieuws naar aanleiding van een intern rapport van Nictiz.

Geen beveiligingsaudits

Uit het rapport van Nictiz blijkt dat VWS geen beveiligingsaudits tegen inbraken op desktopcomputers eist. Rommelig, stelt hoogleraar computerbeveiliging Bart Jacobs in de uitzending van RTL Nieuws. Volgens hem is het makkelijk om een ziekenhuis binnen te lopen en een computer te vinden. De computers staan vaak de hele dag aan in ziekenhuizen.

Regionaal EPD

Huisartsen pleiten al langer voor een geleidelijke invoering van het EPD om zo de beveiliging en betrouwbaarheid van de gegevens te garanderen. De huisartsen willen beginnen met een regionaal systeem en dit geleidelijk landelijk beschikbaar maken.

Expertmeeting Eerste Kamer

Het EPD blijft omgeven van onduidelijkheden. De Eerste Kamer heeft ernstige twijfels over de invoering van het EPD. In december houdt de senaat een serie burgerraadplegingen en op 9 december een expertbijeenkomst.

Bekijk een fragment uit het NOS-journaal over het pleidooi van de huisartsen voor het regionale EPD.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top