Vastgoed

VieCuri laat nieuw ziekenhuis bouwen in Venray

Het VieCuri wil dat een kleiner gebouw het huidige pand in Venray gaat vervangen. Wiegerinck architectuur stedenbouw mag het nieuwe ziekenhuis bouwen.

Het Arnhemse architectenbureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie. Wiegerinck heeft een gebouw ontworpen dat bestaat uit drie paviljoens in het bos. "De gebouwen hebben een open, universele structuur die een flexibele invulling van het zorgprogramma mogelijk maakt", aldus het bureau. "Met elkaar vormen de paviljoens een beschutte plek in het bos, waar patiënten en medewerkers een weldadige omgeving vinden."

VieCuri wil dat het ziekenhuis in Venray een modern medisch centrum wordt. Het moet toekomstbestendig zijn en flexibel kunnen inspelen op veranderingen in de zorg. Het nieuwe ziekenhuis zal "aanzienlijk kleiner" zijn dan het huidige gebouw, volgens Wiegerinck. Het is de bedoeling dat in het pand de poliklinieken van alle medisch specialisten gehuisvest worden, en dat er een afdeling voor dagbehandeling komt. Daarnaast wordt er een Zorghotel gebouwd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top