ACTUEEL

VUmc benoemt Mark Kramer tot lid raad van bestuur

De raad van toezicht van de Stichting VUmc heeft Mark Kramer benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij volgt Hans Brug op, die overstapt naar de Universiteit van Amsterdam.

Mark Kramer rondde zijn studie geneeskunde in Leiden cum laude af, werkte enkele jaren als arts op de Antillen en kwam in 2007 naar het VUmc, waar hij hoogleraar Interne Geneeskunde en tevens afdelingshoofd Interne Geneeskunde werd. In 2010 is hij eveneens benoemd tot voorzitter van divisie I bij VUmc. In deze laatste functie wordt hij nu opgevolgd door Henk Verheul, afdelingshoofd medische oncologie bij VUmc. Naast Kramer bestaat de raad van bestuur van VUmc nu uit voorzitter Wouter Bos en vice-voorzitter en decaan Chris Polman.

De benoeming van Mark Kramer geldt voor de periode tot aan de beoogde "bestuurlijke alliantie" met het AMC in Amsterdam. De plannen voor deze alliantie liggen momenteel ter toetsing bij de Autoriteit Consument & Markt. Naast zijn bestuurlijke positie blijft Kramer tevens aan als afdelingshoofd Interne Geneeskunde. Binnen de raad van bestuur zal hij zich onder meer bezighouden met het aansturen van drie divisies, de verdere invoering van het nieuwe elektronisch patiëntendossier en de kwaliteit van de patiëntenzorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top