Tech

'Magische medische gadgets bedreigen echte innovatie'

'Magische medische gadgets bedreigen echte innovatie'

Het is te gemakkelijk geworden om nieuwe medische producten te lanceren. Daarmee komt zinvolle zorginnovatie onder druk te staan. Dit zegt Uwe Diegel, algemeen directeur van iHealthLabs Europe en één van de sprekers tijdens de e-Health Convention op 4 oktober.

"Elke idioot met een goed idee", zo stelt Diegel, kan tegenwoordig terecht op crowdfundingwebsites als Kickstarter of Indiegogo. Op die manier lanceren mensen zonder medische achtergrond producten voor de zorg. Een idee lanceren is makkelijk, maar niet genoeg, stelt Diegel. "Ik werk met startups die denken dat alles om het idee draait. Maar het gaat om de vragen: hoe ga je het idee verkopen? Wie gaat het kopen? Wie gaat het distribueren? Hoe ga je werken met je klant?"

Gadgets

Het is zo makkelijk geworden om nieuwe producten te maken, dat er volgens hem om de dag een apparaat uitkomt dat als nieuw en magisch wordt gepresenteerd. Dit leidt vooral tot de opkomst van 'gadgets' in de zorg, speeltjes, terwijl het niet gaat om de apparaten maar om hun bijdrage aan de zorgverlening. Als het aan Diegel ligt, ontwikkelen bedrijven medische apparaten in plaats van medische gadgets.

Diegels bedrijf iHealthLabs ontwikkelt meetapparatuur voor de zorg, zoals draagbare bloeddrukmeters. Volgens hem verschilt de onderneming in meerdere opzichten van andere producenten van medische apparatuur. Zo is iHealthLabs de enige die daadwerkelijk zelf apparatuur produceert. Een ander verschil is dat het bedrijf zich richt op klinische en medische validatie en research & development.

---

Uwe Diegel spreekt tijdens de e-Health Convention. Dit evenement vindt voor de derde keer plaats, dit jaar op 4 oktober, en wordt georganiseerd door Skipr en Emerce. Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention, een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. Koop nu uw kaarten >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top