Tech

Sneller aan het werk dankzij blended e-health bij psychische klachten

Return@Work, een e-healthprogramma dat werknemers met psychische klachten helpt het werk weer op te pakken, leidt tot snellere werkhervatting en minder klachten ten opzichte van gebruikelijke begeleiding door de bedrijfsarts. Dit blijkt uit onderzoek waarop Daniëlle Volker binnenkort promoveert aan Tilburg University, meldt de website GGZ Connect.

Veelvoorkomende psychische problemen, zoals depressie, gaan vaak gepaard met verzuim. Doorgaans is hier weinig aandacht voor bij de behandeling van psychische klachten, aldus GGZ Connect, terwijl terugkeer naar het werk juist een bijdrage kan leveren aan het herstel. In Return@Work volgt de werknemer daarom online een zelfhulpprogramma waarin hij gemotiveerd wordt om het werk weer op te pakken.

Uit het onderzoek, waar in totaal 220 werknemers met een psychische stoornis deelnamen, blijkt dat Return@Work leidt tot een snellere werkhervatting en verbetering van de klachten na negen maanden. Ook blijkt de aanpak doelmatig, zoals berekend in een kosten-baten analyse van het Trimbos-instituut. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit het Trimbos en gefinancierd door ZonMw en Achmea. GGz Breburg was ook bij het onderzoek betrokken.

---

Op 4 oktober 2016 organiseren Skipr en Emerce de derde e-Health Convention. Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention, een interactieve congresdag met in totaal zo’n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo’s van innovaties. Koop nu uw kaarten >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top