ACTUEEL

Huisartsen richten nieuwe beroepsvereniging op

Een groep huisartsen heeft uit onvrede met het beleid van minister Ab Klink van VWS een nieuwe beroepsvereniging opgericht. Volgens de artsen verenigd in de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VvPH) heeft de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) de aangekondigde bezuinigingen niet kunnen voorkomen.

Comité Wake Up

De VvPH is ontstaan uit het Comité Wake Up. Het Comité heeft tijdens een stuurgroepvergadering besloten een vereniging te worden. Stuurgroeplid Wouter van den Berg zegt op Mednet.nl: “We hebben haast om een vereniging te worden. De minister heeft de Nederlandse Zorgautoriteit de opdracht gegeven om de bekostiging van de huisartsenzorg te hervormen en wij willen dat de belangen van de praktijkhoudende huisartsen worden meegenomen.”

Sluiting praktijken

De verontruste artsen voorspellen dat door de bezuinigingen praktijken moeten sluiten en dat de zorg aan patiënten verschraalt. “Het zal de kosten van de gezondheidszorg, als gevolg van een toename van het aantal verwijzingen naar de duurdere tweede lijn, alleen maar doen toenemen.”

Niet anti-LHV

De initiatiefnemers stellen dat de door de minister opgelegde invoeren van het landelijk EPD en de vermarkting van de huisartsenzorg de basis van de arts-patiëntenrelatie aantasten. De VvPH wil geen anti-LHV-vereniging worden, maar vindt wel dat de LHV in de media niet sterk genoeg verwoordt dat de huisartsen ontevreden zijn over de plannen van Klink.

Samenwerking LHV en VvPH

Een woordvoerster van de LHV laat weten de nieuwe vereniging noch als concurrentie noch als belediging te zien. De LHV wil juist waar mogelijk met de nieuwe vereniging optrekken. In welke vorm is nog onduidelijk. De LHV heeft nog geen inzicht in wat de nieuwe vereniging precies voor ogen heeft.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top