ACTUEEL

Klink verkoopt 19 miljoen griepvaccins

Nederland gaat negentien miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep verkopen aan landen die een tekort hebben aan vaccins. Voor de zekerheid houdt Nederland een voorraad van 2,2 miljoen vaccins achter de hand. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.

Geen nieuwe risicogroepen

Gezien het milde verloop van de griepepidemie gaat minister Ab Klink van VWS ervan uit dat er geen nieuwe risicogroepen bijkomen die voor vaccinatie in aanmerking komen. Nu kunnen onder andere zestigplussers, kinderen tussen zes maanden en vijf jaar en zorgmedewerkers prikjes halen tegen de Mexicaanse griep.

Buffer

Volgende maand doet Nederland twee miljoen vaccins van de hand die niet nodig zijn voor de vaccinatiecampagne die nu loopt bij huisartsen, GGD's en zorginstellingen. In de eerste maanden van 2010 kunnen nog eens ruim zeventien miljoen vaccins de deur uit. Aan welke landen de vaccins worden verkocht is nog niet bekend. Klink houdt 2,2 miljoen vaccins als buffer achter de hand met het oog op mogelijke onverwachte ontwikkelingen.

Inkoop vaccins

Klink heeft 34 miljoen doses van het vaccin ingekocht. Dit was genoeg om iedere Nederlander tweemaal in te kunnen enten tegen de Mexicaanse griep. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top