Finance

Belgische zorgondernemers willen naar Nederland uitbreiden

De Belgische zorgondernemers Zembro en Digitale Woonassistent zijn in Vlaanderen samen een zorgcentrale begonnen. In Nederland wil Zembro in het najaar van 2016 een vergelijkbaar bedrijf opstarten; daarvoor zal het bedrijf de samenwerking aangaan met een bestaande zorgcentrale.

Zembro wil inspelen in op de stijgende vraag naar een kwalitatief hoogwaardige verpleegkundige zorg. "Deze uitbreiding van ons aanbod is ons antwoord op het feit dat de senior, zowel in Nederland als België, noodgedwongen langer thuis woont", zegt Johan De Geyter, CEO van Uest, het bedrijf achter Zembro, in een verklaring. "Met een toenemende druk op mantelzorgers en een grotere behoefte aan professionele ondersteuning tot gevolg."

De zorgcentrale in België moet in november operationeel zijn. Voor Nederland is Zembro al in gesprek met bestaande zorgcentrales. De Geyter gaat ervan uit dat Zembro dit najaar haar extra service daar kan aanbieden.

Digitale Woonassistent en Zembro zijn respectievelijk in 2013 en 2015 verkozen tot Zorgondernemer van het Jaar in België. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top