ACTUEEL

Personeel Cordaan eist bonus bestuurders terug

Eelco Damen en Karel Verwey, bestuurders van zorginstelling Cordaan in Amsterdam, moeten hun bonussen over 2008 inleveren. Vanaf 2010 moeten zij onder de cao voor de gehandicaptenzorg of van V&V+ thuiszorg vallen. Dat eist de groep Een ander Cordaan in een manifest voor een betere organisatie van Cordaan.

Negatieve berichtgeving

Een groep werknemers en verwanten van mensen die zorg krijgen bij Cordaan hebben het manifest opgesteld naar aanleiding van negatieve berichtgeving over de organisatie en klachten die zijn binnengekomen via meldpunten.

Eisen Een ander Cordaan

De groep eist een onafhankelijk financieel onderzoek naar de besteding van zorggeld, een kleinschaliger organisatie en een onafhankelijke klachtencommissie. Frie Jansen, vice-voorzitter van de raad van toezicht, heeft het manifest in ontvangst genomen tijdens een bijeenkomst. De raad van bestuur van Cordaan wil graag in gesprek met de groep over de verbetering van de zorg- en werkomgeving.

Manifest

Het manifest kan op de site www.eenandercordaan.nl ondertekend worden. Betrokkene Peter van der Meer: “En wij geven aan dat dit manifest pas het begin is om Cordaan te verbeteren. De situatie is zeer zorgelijk, want de werknemers en verwanten in de groep van de opstellers durven nog niet naar buiten te treden uit angst voor represailles. Dat zegt genoeg over de sfeer binnen Cordaan.”

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

2 december 2009

Er wordt aan de hoge heren veel te veel uitbetaald,op de werkvloer moet er keihard worden gewerkt,voor een minimale beloning,hier moet verandering in komen,

Top