ACTUEEL

Zorgboerderij mag geen cliënten opsluiten

Zorgboerderij ’n Keunigsstee van Zorghoeve Diogenes in De Groeve moet direct stoppen met het opsluiten van cliënten. Dat schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport. RTV Drenthe meldt dat Diogenes tot 1 februari 2010 de tijd krijgt maatregelen te treffen.

Klachten over strafregime

De IGZ bezocht de zorgboerderij in september naar aanleiding van klachten van oud-medewerkers en ouders van bewoners. De directie zou een onverantwoord strafregime hanteren en onvoldoende begeleiding bieden. Bewoners zouden onder de koude douche worden gezet en moesten plinten poetsen met tandenborstels. Mediator Van Maren stelde in juli dat het beeld dat werd geschept over lijfstraffen onjuist was. Zorgboerderij ’n Keunigsstee is volgens de mediator juist een positief voorbeeld waar geen misstanden plaatsvinden. Maar, zei Van Maren, natuurlijk worden er fouten gemaakt.

Maatregelen

Diogenes moet van de inspectie onder meer een gedragsdeskundige aanstellen, de communicatie met de ouders verbeteren en samenwerkingsplannen met de cliënten maken. Lees het volledige rapport.

Beste zorgboerderij

Volgens RTV Drenthe werd in november 2008 Diogenes door de William Schrikkergroep nog uitgeroepen tot beste zorgboerderij van Nederland.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top