ACTUEEL

ADRZ benoemt huisarts Jan Bergen tot medisch manager

Huisarts Jan Bergen is benoemd tot medisch manager bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Hij begint op 1 oktober, is vanaf 1 november gedurende twee dagen in de week in functie en blijft daarnaast werkzaam als huisarts.

Bergen is huisarts in Oost-Souburg en voorzitter van het kringbestuur van de Landelijke huisartsen vereniging Zeeland. Sinds augustus 2013 is hij namens de huisartsen adviserend lid van de kernstaf van medisch specialisten van het ADRZ. Als medisch manager richt hij zich met name op de chronische zorg.

De topstructuur van het ADRZ is opgedeeld in vier sectoren. De medisch managers van de drie overige sectoren zijn seh-arts Sjors van Lieshout (Acute Zorg & Kliniek), radioloog Maartje Smid-Geinaerdt (Electieve Zorg) en anesthesioloog Raymonda Romberg (Medisch ondersteunend).

Samenwerking

Een nauwe samenwerking tussen eerste en tweede lijn is voor Bergen vanzelfsprekend. "In de jaren tachtig stelde ik als jonge huisarts al eens voor dat huisartsen en medisch specialisten in elkaars besturen zouden moeten zitten. Ik werd weggelachen als een jong broekie."’ Nu hij als medisch manager aan de slag gaat, heeft hij het gevoel dat de 'vakgroep huisartsen' vertegenwoordigd is in het ADRZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top