ACTUEEL

Patiënten oud-neuroloog Jansen Steur doen aangifte

Letselschadespecialist Yme Drost heeft zaterdag aangifte bij Justitie gedaan tegen de handelwijze van een ex-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente (MST) en oud-bestuursleden van dit ziekenhuis in Enschede. Hij zou onjuiste diagnoses hebben gesteld.

Strafbare feiten

Drost verwijt de voormalige specialist van het MST valsheid in geschrifte en toebrengen van lichamelijk letsel door schuld met de dood als gevolg. De letselschade-specialist liet weten dat vermoedelijk twee van zijn voormalige cliënten zijn overleden als gevolg van verkeerde diagnoses van de neuroloog. "Justitie moet aantonen of er een causaal verband bestaat tussen het overlijden en het handelen van de neuroloog’’, aldus Drost. Ook doet hij aangifte tegen oud-bestuursleden die destijds de leiding hadden toen de neuroloog bij het MST in dienst was. "Mogelijk zijn zij medeplichtig aan de strafbare feiten’’, aldus Drost.

Toenmalige raad van bestuur

Ook tegen leden van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente, in de periode eind jaren negentig tot medio 2004, is aangifte gedaan wegens het laten gebeuren van de gepleegde feiten. De aangiften betreffen vier patiënten bij wie ten onrechte Alzheimer werd vastgesteld, een patiënt bij wie de diagnose multiple sclerose onjuist bleek en een patiënt die ten onrechte de diagnose Parkinson kreeg.

Drost deed zelf een 'kapstokaangifte'. "Omdat ik kennis draag van feiten die niet in de dossiers staan." Een patiënt is aan complicaties overleden. Hier zou volgens Drost diagnostiek en medicatie moeten worden onderzocht. Meer aangiften tegen Jansen Steur, en mogelijk ook het ziekenhuis, volgen binnenkort.

Justitie is bezig met een vooronderzoek tegen de neuroloog, die onlangs ontslagen werd door een Duitse kliniek. Circa tachtig gedupeerden van de specialist hebben zich bij Drost gemeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top