ACTUEEL

Kwaliteitsraad van Zorginstituut Nederland van start

Deze week is de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut van start gegaan. De raad adviseert het Zorginstituut over kwaliteit en heeft een wettelijke taak bij het doorhakken van knopen, de zogenaamde doorzettingsmacht. Het Zorginstituut zette deze onlangs in bij de nieuwe kwaliteitsstandaarden voor geboortezorg en intensive care.

De Kwaliteitsraad is de opvolger van de Adviescommissie Kwaliteit en bestaat uit negen leden uit verschillende zorggebieden.

Drie leden zijn nieuw: Anne-Miek Vroom, medisch socioloog Stichting Ikone; Henk Nies, bestuurder Vilans en hoogleraar Organisatie en beleid van zorg, VU, én Petrie Roodbol, hoogleraar verplegingswetenschappen UMCG.

Zes leden komen uit de voormalige Adviescommissie Kwaliteit: Niek Klazinga, hoogleraar sociale geneeskunde AMC; Hugo Keuzenkamp, bestuurder Westfriesgasthuis; Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie Radboudumc; Bertine Lahuis, kinderpsychiater en bestuurder Karakter; Niek de Wit, hoogleraar huisartsgeneeskunde UMCU, en Evelyn Finnema, lector wonen, welzijn en zorg op hoge leeftijd, van de NHL Hogeschool.

Jan Kremer is tevens de voorzitter van de Kwaliteitsraad. "Het denken rondom kwaliteit van zorg is volop in beweging. Met deze nieuwe raad kunnen we hieraan beter richting en inhoud geven", aldus Kremer.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top