Gastvrijheid

’s Heeren Loo onderzoekt effecten gezonde voeding

’s Heeren Loo Zorggroep, Atlantis handelshuis en Louis Bolk Instituut doen onderzoek naar de invloed van gezonde voeding. Het trio wil de consumptie van groente en fruit duurzaam verhogen en de effecten hiervan meten.

Aanleiding zijn peilingen van het RIVM waaruit blijkt dat minder dan vijf procent van de jongeren voldoet aan de richtlijn gezonde voeding.

"Samen met het team van ’s Heeren Loo locatie Heldenhaven in Julianadorp, Atlantis Handelshuis, LEI(WUR) en het Louis Bolk Instituut gaan we uitzoeken hoe we tot een gezondere groente- en fruitconsumptie kunnen komen”, meldt ’s Heeren Loo. "Welke omstandigheden en inspiratie zijn nodig om dit te bereiken bij onze jongeren?"

Niet alleen de jongeren, maar ook het personeel en de ouders/verzorgers worden betrokken bij de omschakeling naar een duurzamer en gezonder voedingsbeleid. Atlantis Handelshuis zorgt voor de toelevering van producten uit de regio.

Besparingen

"Zorgorganisaties kunnen er kosten mee besparen, terwijl tegelijkertijd het milieu wordt gespaard door 79 procent minder voedselkilometers en 89 procent minder CO2 uitstoot", zegt Mike Venekamp, directeur van Atlantis Handelshuis.

Jacquelien de Boer, manager zorg van 's Heeren Loo Zorggroep (Regio Noordwest-Nederland) hoopt over een aantal jaar te kunnen publiceren wat de positieve effecten van voeding voor jongere kinderen zijn. De interventie moet vervolgens binnen meerdere locaties worden geïmplementeerd.

Moestuin

De Heldenhaven is al langere tijd bezig met gezonde voeding. Naast deze locatie van ’s Heeren Loo is kortgeleden een moestuin aangelegd waar biologische groente en fruit wordt geteeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top