ACTUEEL

Ziekenhuizen werken samen bij behandeling vleesboom

Gynaecologen van acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben hun kennis en ervaring op het gebied van myoomzorg gebundeld in een nieuw samenwerkingsverband. Hierdoor komen alle mogelijke behandelmethoden beschikbaar in de regio.

In het samenwerkingsverband werken gynaecologen, die gespecialiseerd zijn in myoomzorg, met elkaar samen. Zij maken onder meer gezamenlijke keuzes voor de best passende behandelmethode. Nieuwe ontwikkelingen en behandelmethoden worden nauwgezet gevolgd. Ook wordt in alle deelnemende ziekenhuizen op eenzelfde manier gewerkt, volgens de beste standaard. Met elkaar bieden de acht ziekenhuizen een compleet behandelpakket voor myoomzorg aan. Indien nodig wordt een specifieke behandeling in een gespecialiseerd deelnemend ziekenhuis uitgevoerd. Een eigen website moet de patiënt optimaal informeren.

Omdat myoomzorg niet als academische zorg wordt gezien, biedt het academische Erasmus MC de behandeling van myomen niet langer aan. Zij verwijzen patiënten naar één van de deelnemende ziekenhuizen. Dit zijn het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Franciscus gasthuis en Vlietland, Havenziekenhuis, Ikazia, Maasstad Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Van Weel-Bethesda en ZorgSaam.

Een myoom of vleesboom bestaat uit goedaardige knobbels in de spierwand van de baarmoeder. Naar schatting komen ze bij 30 procent van de vrouwen voor. De behandeling van myomen kan complex zijn en de behandelmethode kan verschillen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top