ACTUEEL

CZ eist kleine 2 miljoen van bestuurder failliet SZH

CZ Zorgkantoor eist bijna 1,8 miljoen euro terug van Dursun Altun, de voormalige bestuurder van de failliete Stichting Zorggroep Helmond (SZH). Dat meldt het Brabants Dagblad. De vordering is ook bij de curator ingediend.

Het bedrag is gebaseerd op de 59 aangiftes van ex-cliënten die naar de politie zijn gestapt, zo meldt het Brabants Dagblad. Het gaat over onjuiste besteding van hun persoonsgebonden budget over 2013 en 2014. CZ heeft Altun gedagvaard. Hij moet op 21 december in Den Bosch voor de rechter verschijnen. Bij CZ is zijn woon- of verblijfplaats momenteel onbekend. Ook zijn mobiele nummer is volgens de krant niet meer in gebruik.

SZH was een kleine zorgaanbieder in de regio die kwetsbare jonge volwassenen met psychische en/of sociale problemen onderdak, zorg en begeleiding aanbood. Dit werd betaald vanuit hun persoonsgebonden budgetten. CZ stelde al eerder vast dat de besteding van dit geld door SZH niet op de juiste wijze of helemaal niet verantwoord was. Per 1 mei stopte SZH alle activiteiten, op 21 juni werd de stichting failliet verklaard.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top