ACTUEEL

Vakbond: Twentse thuiszorg zet zorg in de uitverkoop

Livio, Carint Reggeland en Zorgaccent Thuiszorg Noord West Twente zetten de huishoudelijke zorg in de uitverkoop. Dat stelt AVAKABO FNV nu blijkt dat de Twentse thuiszorgbedrijven die de aanbesteding niet hebben gewonnen hun personeel aanraden in dienst te treden van schoonmaakbedrijf T-zorg in plaats van Thuiszorg Service Nederland (TSN).

Belang arbeidsvoorwaarden

AVAKABO FNV is verbijsterd over het advies. Volgens de vakbond gaan de werknemers er zo alsnog op achteruit wat betreft arbeidsvoorwaarden. De vakbond en de werkgevers zijn na de aanbesteding in gesprek gegaan met TSN waarbij het behoud van de arbeidsvoorwaarden voorop stond. Nu gooien de werkgevers het over een andere boeg, stelt de vakbond.

Uitsluiten concurrentie

Jan Kramer, bestuurder zorg ABVAKABO, denkt dat de thuiszorgorganisaties op deze manier de concurrentie willen uitschakelen. Kramer in een persverklaring: “Schoonmaakbedrijf T-zorg is geen concurrent van de thuiszorgorganisaties, TSN BV is dat wel. De thuiszorgorganisaties blijken concurrentie uit te willen sluiten over de ruggen van hun eigen werknemers. Dat terwijl TSN BV bereid was werknemers ook door te scholen naar zorgfuncties. Behoud van arbeidsvoorwaarden is blijkbaar ineens niets waard als het om de concurrentiepositie gaat. De werkgevers hebben ons een rad voor ogen gedraaid.” De vakbond overweegt stappen tegen de werkgevers.

Akkoord TSN

De ontslagen thuiszorgmedewerkers kunnen onder dezelfde arbeidsvoorwaarden terecht bij TSN. De thuiszorgmedewerkers krijgen bij TSN een nieuw contract op basis van dezelfde arbeidsvoorwaarden, zonder proeftijd. Het salaris en de uren worden gegarandeerd. In totaal verliezen 1.500 thuiszorgmedewerkers hun baan door de nieuwe aanbesteding. TSN gaat samen met zes kleinere organisaties de komende twee jaar thuiszorg bieden in Twente.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top