ACTUEEL

Schippers: geld voor nieuwe antibiotica

De komende vier jaar steekt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ruim 6 miljoen euro in onderzoek naar nieuwe antibiotica. Het onderzoek moet nog dit jaar beginnen. Het nieuwe National Antibiotic Development Platform bundelt en versterkt onderzoek.

Schippers maakte dat donderdag bekend in New York. De bewindsvrouw sprak daar op een speciale bijeenkomst over antibioticaresistentie tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Zij pleit al langer voor een eensgezinde aanpak van de ongevoeligheid voor antibiotica, die een bedreiging is voor de volksgezondheid.

Ongevoelig

Steeds meer bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica. Een van de oorzaken daarvan is overmatig en onzorgvuldig gebruik ervan in de zorg en in de veehouderij. Eenvoudig te genezen ziektes als long- en blaasontsteking kunnen daardoor weer levensbedreigend worden.

Sinds 1987 zijn er geen nieuwe antibiotica op de markt gekomen. Meer onderzoek naar nieuwe antibiotica of alternatieve behandelingen zijn volgens Schippers daarom hard nodig. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top