ACTUEEL

Dementerende hangt nacht in tillift boven toilet

De Amsterdamse rechter heeft Cordaan niet in het gelijk gesteld in de ontslagzaak die het heeft aangespannen tegen een van haar medewerkers. De verzorgende heeft in mei een dementerende bewoonster een nacht lang in een tillift boven het toilet laten hangen.

De rechter liet meewegen dat de werknemer al 25 jaar goed functioneert bij Cordaan, zo schrijft het Parool. Bovendien erkende de verzorgende dat hij tekort was geschoten en gaf aan veel spijt te hebben. De hoge werkdruk bij Cordaan zou de reden zijn dat hij in de fout was gegaan. 

Vergeten

De verzorgende had de demente bewoonster aan het begin van de avond op het toilet gezet. Hij was haar helemaal vergeten. Pas de volgende ochtend werd ze opgemerkt door een andere Cordaan-medewerker. Ook de nachtploeg had haar niet gezien. De verzorgende had gerapporteerd dat ze in bed lag. Hij had de avond ervoor ook verzuimd om haar oogdruppels te geven, maar dat wel in het rapport gezet.

Werkdruk

De verzorgende gaf aan dat de werkdruk te hoog is. Hij was die avond verantwoordelijk over 36 cliënten in plaats van de gebruikelijke twaalf. Bovendien ging veel aandacht uit naar een terminale patiënt. De verzorgende kampte ook met vermoeidheid en concentratieproblemen. Later bleek dat die het gevolg waren van darmkanker.

Cordaan gaat niet in beroep tegen de beslissing van de rechter. De medewerker keert niet terug naar zijn oude werkplek, maar wordt overgeplaatst naar een andere locatie. Voor de bewoner in kwestie was het incident "heel onprettig, maar ze heeft er niets aan overgehouden," aldus Cordaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top