ACTUEEL

Bergman Clinics versterkt bestuur en toezicht

Na een periode van snelle groei, met als gevolg problemen op gebied van efficiëntie, toezicht en interne organisatie, heeft Bergman Clinics haar interne processen weer op orde. Zo zijn onder andere de raad van bestuur en de raad van commissarissen versterkt.

Dat blijkt uit de jaarrekening die Bergman Clinics op 26 september deponeerde.  De raad van bestuur bestaat nu uit Bart Malenstein, Paul Degenhart en Ivo Piest. Robert de Bakker, Wim Malenstein en Hans Knape vormen de raad van commissarissen.

Oogzorg

Na een aantal lastige jaren had Bergman Clinics in 2015 veel aandacht voor autonome omzetgroei, kostenbeheersing en cash flow management. De zelfstandige kliniek had in 2015 een omzetstijging van vijf procent in vergelijking met het jaar daarvoor, 75 miljoen tegen over 71 miljoen in 2014. De operationele kasstroom ging van 2,8 miljoen naar 7,1 miljoen. De snelle groei kwam onder andere door acquisities in de oogzorg. De klinieken bieden nu medische zorg op het gebied van het bewegingsapparaat, ogen, huid, inwendige zorg, uiterlijk en specifieke zorg voor vrouwen.

Bankconvenanten

Door de snelle groei kon Bergman in 2014 en een deel van 2015 niet voldoen aan haar bankconvenanten.  In januari van dit jaar heeft het bedrijf met haar huisbank overeenstemming bereikt over het verkrijgen van een vrijstelling voor het niet voldoen aan de ratio’s en versterking van de financiering. Met deze aanpassing in de financiering wordt de financieringsstructuur van Bergman Clinics toereikend geacht voor de komende jaren. Bergman Clinics voldoet nu weer aan alle bankconvenanten. Daarnaast heeft aandeelhouder Jaap Maljers zijn aandelen overgedaan aan Malsquare, de holding van Bergman Clinics.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top