ACTUEEL

Nieuwe naam voor Haags fusieziekenhuis

Drie Haagse ziekenhuizen, Bronovo, Antoniushove en Westeinde, zijn nu ook in naam één organisatie. Zij gaan verder als HMC: Haaglanden Medisch Centrum.

De locatienamen blijven bestaan en krijgen de toevoeging HMC, zo laat de organisatie op 26 september weten. Het ziekenhuis is ontstaan na een fusie in januari 2015.

Plusje

Het nieuwe logo bestaat uit de letters H, M en C en een plusje. De H en het plusje zijn vetter gedrukt. De H staat niet alleen voor Haaglanden, maar is ook het internationale symbool voor hospitaal. Het plusje is een internationaal symbool voor medische zorg.

Strategie

Op iedere locatie vertelde een bestuurslid op 26 september over de nieuwe strategie van het ziekenhuis; raad van bestuurslid Renée Barge in HMC Antoniushove, bestuursvoorzitter van de medische staf Jet Quarles van Ufford in HMC Bronovo en raad van bestuursvoorzitter Paul Doop in HMC Westeinde. De strategie is dat de patiënt centraal staat in het ziekenhuis, met regie over eigen bezoek en behandeling.

Specialismen

Iedere locatie heeft zijn eigen specialisme. In HMC Antoniushove is dat oncologische zorg en radiotherapie. In HMC Bronovo zijn de SEH, het expertisecentrum ouderen en het  expertisecentrum planbare chirurgie. En HMC Westeinde heeft als specialismen traumacentrum/SEH en acute hoogcomplexe zorg.

Het fusieziekenhuis heeft ongeveer 5000 medewerkers en vrijwilligers, onder wie zo’n 300 medisch specialisten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top