ACTUEEL

CZ en Mediq bieden alternatief voor preferentiebeleid

Zorgverzekeraar CZ en Mediq Apotheken hanteren per 1 januari 2010 geen preferentiebeleid, maar kiezen voor een ander verdienmodel in hun tweejarig contract. De prijzen van geneesmiddelen gaan omlaag, Mediq krijgt een hoger tarief voor de dienstverlening en de apothekers behouden de inkoopfunctie.

Apotheker als zorgverlener

CZ wil met het verdienmodel de apotheker betalen voor zijn rol als zorgverlener. De nadruk komt minder te liggen op geld verdienen door in- en verkoop van medicijnen. De Mediq apotheker bepaalt op basis van het voorschift van de huisarts welk geneesmiddel hij levert. Volgens Zorgverzekeraars Nederland (ZN) krijgt Mediq een lagere vaste prijs voor de medicijnen, maar betaalt CZ de maximale receptregelvergoeding.

Extra zorgdiensten

CZ en Mediq Apotheken gaan daarnaast samen extra zorgdiensten ontwikkelen voor hun klanten met als uitgangspunt kwaliteit van zorg. Voor de extra zorgdiensten moet Mediq additionele vergoedingen gaan ontvangen. Mediq verwacht dat deze diensten in de toekomst steeds meer door zorgverzekeraars betaald worden.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top