ACTUEEL

Nunspeet vraagt IGZ om onderzoek ambulancezorg

De gemeente Nunspeet heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd onderzoek te doen naar de ambulancezorg. Ambulances komen nog steeds te laat in de dorpen Vierhouten en Elspeet. Dat meldt Omroep Gelderland.

‘Onverantwoorde risico’s’

In de brief aan de IGZ schrijft de gemeente dat er onverantwoorde risico’s worden genomen. Ruim zestig procent van de ambulances in Vierhouten is niet binnen een kwartier ter plaatse. Volgens Omroep Gelderland kampen meer Veluwse gemeenten met dit probleem.

Nieuwe ambulancepost

Vervoerder Connexxion hoopt halverwege 2010 een ambulancepost in Harderwijk te kunnen openen. Hiermee zou de gemeente Nunspeet sneller bereikt kunnen worden. De burgemeester van Nunspeet trekt dit in twijfel. Hij denkt daarnaast dat de post geen oplossing biedt.

Spreiding standplaatsen

Over de hele Veluwe genomen is ongeveer negentig procent van de ambulances op tijd dankzij de inzet van extra ambulances en de betere spreiding van standplaatsen.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top