ACTUEEL

Rechtbank: Fusieverbod Albert Schweitzer en Beatrix is terecht

De ACM heeft terecht toestemming geweigerd voor de fusie tussen het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis. Zo luidt het oordeel van de Rechtbank Rotterdam.

De rechtbank deed uitspraak op 29 september, na een beroepsprocedure die de zorginstellingen aanspanden tegen de Autoriteit Consument en Markt. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis bericht hierover op haar website. De motivering bij de uitspraak volgt later.

Fusie

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis uit Dordrecht en Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis uit Gorinchem willen al jaren een bestuurlijke fusie. Ze werken al vijftien jaar nauw samen. Vorig jaar is de fusie tegengehouden door de ACM, omdat de concurrentiedruk zal wegvallen. Het was overigens voor het eerst dat de ACM een ziekenhuisfusie verbood.

Uitspraak

"We zijn uiteraard erg teleurgesteld",  zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis. "Wel is het prettig dát er nu een uitspraak is. We gaan ons, mede op basis van de motivering, beraden op wat deze precies voor ons betekent."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top