Finance

Vertrek oud-directeur kost Hartstichting zeven ton

Voormalig medisch directeur Volkert Manger Cats van de Hartstichting heeft na zijn vertrek zijn pensioen volledig doorbetaald gekregen. Daarnaast heeft hij een immateriële schadevergoeding ontvangen van 50.000 euro. Dit heeft de Hartstichting in drie jaar tijd ongeveer 700.000 euro gekost. Dat meldt De Volkskrant naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank in Haarlem over de fiscale afhandeling van de schadevergoeding.

Rechter belemmert ontslag

Manger Cats lag in 2004 onder vuur vanwege zijn hoge salaris. Hij verdiende 175.000 euro bruto per jaar. Manger Cats weigerde in te stemmen met een salarisverlaging. Hierop wilde de Hartstichting hem ontslaan, maar de rechter hield dit tegen. Ontslag was volgens de rechter niet mogelijk, omdat de stichting eerder had ingestemd met het salaris. De stichting heeft het salaris van Manger Cats tot zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2007 volledig uitbetaald.

Geheime regeling

De Hartstichting bracht geen informatie naar buiten over de vertrekregeling van Manger Cats en hield het op vervroegd pensioen. De Hartstichting en Manger Cats hebben destijds afgesproken geen details te geven over de regeling.

Belastingvrije schadevergoeding

Nu de voormalig directeur voor de rechter stond vanwege een conflict met de Belastingdienst over de belasting op de schadevergoeding, is de regeling aan het licht gekomen. Manger Cats mag de 50.000 euro belastingvrij ontvangen, oordeelt de rechtbank.

Inkomstenderving Hartstichting

De huidige directeur van de Hartstichting Hans Stam zegt in De Volkskrant in 2004 zo’n 3,5 miljoen euro minder inkomsten te hebben ontvangen door de kwestie. Daarnaast is de stichting vrijwilligers kwijtgeraakt.

Salarissen directie

De huidige directie ontvangt salarissen die voldoen aan de eisen van de Commissie Wijffels. Stam verdient 132.000 euro per jaar.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top