HRM

'Ontslagen werknemers Alliade stappen naar rechter'

Vier voormalige medewerksters van zorgbedrijf Alliade vechten hun ontslag aan omdat ze nooit een ontslagbrief zouden hebben gekregen. Dit schrijven De Telegraaf en de Leeuwarder Courant.

Alliade kan niet volgens De Telegraaf niet aantonen dat de ontslagbrief wel zou zijn aangekomen bij de vrouwen. De brief zou zijn bezorgd door een koerier, volgens de zorginstelling, maar volgens de ex-werkneemster is het de vader van de secretaresse van de personeelschef van Alliade.

De vier vrouwen zijn ontslagen als onderdeel van een grootscheepse reorganisatie bij de zorgaanbieder, waarbij tientallen gedwongen ontslagen vallen. Volgens adviseur Frits Knol, die onderzoek doet naar Alliade en de belangen van de ex-werkneemster behartigt, stapt een van de vrouwen misschien deze week al naar de rechter.

Aanvullend onderzoek

De Leeuwarder Courant meldt dat één van de vier werkneemsters de klokkenluider is die eind 2015 de vermeende belangenverstrengeling van twee Alliade-directeuren ter sprake bracht. Recent schreef staatssecretaris Van Rijn aan de Tweede Kamer dat op zijn verzoek de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit een aanvullend onderzoek starten naar aanleiding van de signalen van de klokkenluider.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top