Finance

Privéklinieken veroveren ziekenhuismarkt

Privéklinieken leveren in 2015 ruim zestien procent van de verzekerde zorg. Nu zijn zij goed voor één procent van de medisch-specialistische zorg. Dat blijkt volgens het Financieele Dagblad uit onderzoek van adviesbureau Boer & Croon.

Omzetstijging

De gezamenlijke omzet van zelfstandige behandelcentra is van 2005 tot en met 2008 gestegen tot 182 miljoen euro. Een jaarlijkse stijging van ruim zestig procent.  De totale omzet van de ziekenhuismarkt is ruim 20 miljard euro.

Concurrentie

De omzet van privéklinieken stijgt veel sneller dan de omzet van reguliere ziekenhuizen. In 2010 verwacht Boer & Croon een omzet van 500 miljoen voor de privéklinieken en in 2015 ruim 5 miljard euro. Dit betekent meer concurrentie voor de ziekenhuizen.

Investeren in zorg

Gerhard Wullink van Boer & Croon verwacht dat privéklinieken nog harder zullen groeien als minister Ab Klink van VWS het verbod op winstuitkering in de zorg opheft. Dan wordt investeren in privéklinieken echt interessant voor geldschieters.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top