ACTUEEL

Nieuw instituut onderzoekt langdurige, complexe gezondheidsproblemen

Radboudumc, ZZG zorggroep en Ciran starten het onderzoeksinstituut Dekkerswald Foundation. Het doel is de zorg voor mensen met langdurige en complexe gezondheidsproblemen te verbeteren, zodat zij na afzienbare tijd weer participeren in de maatschappij. Het nieuwe instituut gaat uit van een integrale aanpak van lichaam, leefomgeving, mentale en spirituele aspecten.

Het aantal mensen met langdurige en complexe gezondheidsproblemen neemt toe. "Dat stelt de huidige maatschappij en gezondheidszorg voor uitdagingen”, constateren de drie samenwerkende partijen. "Als gezondheidszorg ook voor deze mensen effectief wil zijn, vereist dit een multidimensionale benadering. Een integrale aanpak die aangrijpt op de balans tussen lichaam, leefomgeving en mentale aspecten, inclusief het spirituele element. Gezondheidszorg met als resultaat dat mensen na afzienbare tijd participeren in de maatschappij."

Radboudumc, ZZG zorggroep en Ciran doen gezamenlijk al geruime tijd onderzoek naar de mogelijkheden om de ontwikkeling en de innovatie van integrale, multidimensionale zorgverlening te bestendigen. Dit heeft geleid tot de keuze voor de oprichting van een specifiek op deze activiteit gericht kennis- en onderzoeksinstituut. de Dekkerswald Foundation. Andere partijen, zoals aanbieders van revalidatiezorg in binnen- en buitenland en andere kennisinstellingen, kunnen zich aansluiten als partner.

Het instituut laat zich bijstaan door een adviesraad onder voorzitterschap van Prof. K.C.P. Vissers, hoofd van het Expertisecentrum voor Pijn en Palliatieve Geneeskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top