Finance

Riagg Rotterdam raakt subsidie definitief kwijt

De Rotterdamse PvdA-wethouder Jantine Kriens  trekt de subsidie aan het Riagg voor het bestrijden van huiselijk geweld definitief in. Kriens heeft dat besloten omdat het Riagg blijft weigeren de meldcode huiselijk geweld te ondertekenen. Dat heeft haar woordvoerder woensdag gemeld.

‘Ondemocratisch besluit’

Het Riagg ontving van de gemeente jaarlijks bijna 300.000 euro. Dat zou ongeveer twee procent van het totale budget bedragen waarmee het Riagg werkt. De instelling heeft dat geld onder meer gebruikt voor trainingen van medewerkers. Het Riagg vindt dat de politiek zich te veel bemoeit met de hulpverlening. Directeur Jos Lamé is verontwaardigd over de beslissing. “Dit is een zorgelijke zaak en erg ondemocratisch.” Hij is het niet eens met de manier waarop de politiek de meldcode heeft afgedwongen.

Intrekken subsidie

Tot op heden kon de gemeente de subsidie van het Riagg niet intrekken. Voor 2009 was dit niet mogelijk, omdat het tekenen van de meldcode niet is opgenomen in de voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie. Inmiddels is de meldcode een vast onderdeel van de subsidievoorwaarden voor alle organisaties die van de gemeente Rotterdam subsidie ontvangen en in hun werk huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen signaleren. Ook andere organisaties die de code negeren, zullen geen subsidie meer krijgen.

Inzet meldcode

Rotterdam werkt sinds december 2007 met de meldcode. De code geldt voor alle beroepsgroepen in het onderwijs, zorg en welzijn. De gemeente wil zo het aantal meldingen verhogen en het aantal mishandelingen achter de voordeur terugdringen. Kriens meldde woensdag dat honderd instellingen in de havenstad de meldcode wel hebben ondertekend.

Aantal meldingen stijgt

Het aantal meldingen van huiselijk geweld is in de afgelopen twee jaar meer dan verdrievoudigd tot vijfduizend in 2008. Kriens verwacht in 2009 een verdere stijging. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

3 december 2009

En terecht,... ze verdienen daar teveel met pappen en nathouden.Opsomming: Dat zijn salaris nu eondelijk gerechtvaardigd is (uit de salaris tabel van de Psy), niet openbaar is dat hij zijn vrouw indienst genomen heeft voor een 'vergoeding' (rest salaris van hem).

En onvoorstelbaar dat zijn RvT dat allemaal gedwee toeziet,.. ga toch weer knikkeren,...

En zook zijn vergoeding voor de Stolte leergang die rechtstreeks naar zijn conto gaat in Riagg tijd. In Rotterdam reo is het door de vingers zien gangbaar zal ik maar zeggen.Prachtig, er staan vast al echte professionals in de rij om daar de leiding over te nemen, ik zou zeggen GO FOR IT!

Top