ACTUEEL

Geruzie bij Aveleijn over nieuwe directeur

De nieuwe directeur van zorginstelling AveleijnSTD in Borne leek eind november te zijn gevonden. Niets lijkt nu minder waar. De ondernemingsraad en de raad van toezicht hebben grote onenigheid over de nieuwe directeur, zo blijkt uit interne stukken die in het bezit zijn van het ANP. De raad van toezicht heeft een kandidaat voorgedragen, maar de OR weigert met die persoon te praten, omdat hij zelf een ander op het oog heeft.

Bert Jongsma

De ondernemingsraad lijkt zijn zinnen te hebben gezet op Bert Jongsma, oud-bestuurder van staatsdrukkerij SDU. Wie de kandidaat van de raad van toezicht is, is onduidelijk.

Toezichthouders moeten opstappen

De OR heeft interim-bestuurder Jongsma voorgedragen die het pad moet effenen voor een nieuwe bestuursstructuur. Diezelfde OR heeft eerder al aangegeven dat ook de raad van toezicht moet opstappen, omdat die groen licht gaf voor de bonusregelingen van Van Praet. Om een volledig bestuursvacuüm te voorkomen mocht de raad van toezicht tijdelijk aanblijven.

Gebrekkige communicatie

De toezichthouder lijkt nu ook het laatste krediet bij de OR te hebben verspeeld, omdat hij blijft vasthouden aan een andere kandidaat-directeur, die bovendien in vaste dienst moet komen. De OR weigert met die kandidaat te spreken. Het managementteam van Aveleijn is ontevreden over de gebrekkige communicatie. Er is meerdere keren tevergeefs bij de raad van toezicht aangedrongen op informatie.

Rechtszaak over vertrek Van Praet

Uit interne notities van de Twentse zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten blijkt verder dat er op 11 december een rechtszaak dient over de afhandeling van de arbeidsovereenkomst met Van Praet. Van Praet is enkele weken geleden vertrokken toen bekend werd dat hij een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro had ontvangen. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top