ACTUEEL

Helft ggz-cliënten werkt

Ongeveer de helft van de volwassenen die behandeld worden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft werk, ruim een derde heeft een uitkering. Vrouwen die in behandeling zijn, hebben iets vaker werk dan mannen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Vaan de ggz-cliënten in de leeftijd van 18 tot 75 jaar heeft 51 procent werk. Dat is veel lager dan over de hele groep van die leeftijd, waarin 63 procent werk heeft. Het aandeel mensen met een uitkering is met 37 procent juist veel hoger dan de 14 procent over de hele linie.

Mensen die eerstelijns geestelijke gezondheidszorg kregen, werken aanzienlijk vaker dan de mensen met tweedelijns geestelijke gezondheidszorg, constateert het CBS. De mensen die de hoogste kosten voor geestelijke gezondheidszorg hebben ook minder vaak werk dan mensen met lagere kosten voor ggz-behandeling.

Zowel mannen als vrouwen die bij de ggz in behandeling zijn, hebben minder vaak werk. Bij mannen is dit verschil groter dan bij vrouwen, aldus het CBS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top