ACTUEEL

Meer dan 4000 meldingen bijwerkingen griepprik

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb heeft na de eerste vaccinatieronde tegen de Mexicaanse griep 4271 meldingen van mogelijke bijwerkingen binnengekregen. Dat heeft het centrum woensdag bekend gemaakt.

Milde reacties

Het merendeel van de meldingen betreft milde reacties, zoals pijn of roodheid op de prikplaats en lichte spierpijn. Bijna 1900 meldingen hadden betrekking op het vaccin Focetria, 2373 meldingen op het vaccin Pandemrix. Lareb onderzoekt of de gemelde bijwerkingen inderdaad het gevolg waren van de vaccinatie.

Enquête

Omdat er eerder al meldingen kwamen van kinderen die koorts kregen na de griepprik, heeft Lareb zo'n negenhonderd melders geënquêteerd om meer zicht te krijgen op de impact van de koorts. Ruim zeshonderd ouders van gevaccineerde kinderen reageerden direct.

Twee dagen koorts

Uit het onderzoek blijkt dat de koorts in de regel een tot twee dagen duurde. In zeventig procent van de gevallen werd de koorts behandeld met paracetamol; bij de rest van de kinderen ging de koorts vanzelf over. Geen van de kinderen in de ondervraagde groep hoefde naar het ziekenhuis. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top