ACTUEEL

Woonzorgcomplex de Sfinx is opgeleverd

Het appartementencomplex de Sfinx in Zeewolde is opgeleverd. Het pand is zodanig uitgebreid dat er 28 huurappartementen zijn voor 55-plussers en zestien zorgappartementen voor mensen met dementie.

De uitbreiding is in ontwerp en inrichting geheel gericht op de doelgroep senioren. Voorbeelden daarvan zijn de brede galerijen, de brievenbussen op comfortabele reikhoogte en de indeling van de appartementen die gericht is op eventueel rolstoelgebruik. Hierdoor kunnen senioren in de Sfinx blijven wonen, ook als er intensieve zorg nodig is. De zorg aan de bewoners met dementie  geleverd door zorgorganisatie Coloriet.

Dankzij de nieuwste zorgtechnologie kunnen bewoners van de zorgappartementen zo veel mogelijk zelfstandig wonen. Een voorbeeld hiervan is de biodynamische verlichting, die daglicht nabootst en een positief effect op het dag- en nachtritme van bewoners heeft. Ook is er een zorgoproepsysteem geïnstalleerd met een slim sensornetwerk. Hierdoor kunnen bewoners die soms de weg niet goed kunnen vinden, op afstand gevolgd worden door zorgmedewerkers via een smartphone. De zorgmedewerker kan tijdig ondersteuning bieden, mocht dat nodig zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top