ACTUEEL

Geen thuisbevalling na sluiting afdelingen Delfzicht

Verloskundigen uit Delfzijl doen geen thuisbevallingen meer in de buitengebieden van de regio. Het duurt te lang voordat een ambulance bij een calamiteit tijdens een bevalling in het ziekenhuis is. Dat heeft de enige verloskundigepraktijk in Delfzijl woensdag bekend gemaakt.

Sluiting afdelingen

Door de sluiting van de kinder-, kraam- en gynaecologieafdelingen in het nabijgelegen Delfzicht Ziekenhuis moeten de hulpdiensten uitwijken naar ziekenhuizen in Groningen en Winschoten. Volgens de wet moet een patiënt met een complicatie tijdens de bevalling binnen 45 minuten in het ziekenhuis zijn. Bij bevallingen in bepaalde delen van de regio is dat volgens de verloskundigen niet mogelijk.

Wettelijke norm

De verloskundigen verlaten hun werkgebied als ze in het ziekenhuis van Winschoten of Groningen een poliklinische bevalling moeten begeleiden. Omdat ze daardoor ook niet binnen de wettelijk gestelde tijd bij een andere calamiteit in het werkgebied kunnen zijn, heeft de verloskundigenpraktijk in Delfzijl extra personeel moeten aannemen. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top