ACTUEEL

Echtgenoot Schippers zegt zorgconsultancy gedag

Minister Schippers echtgenoot Sander Spijker staakt zijn huidige werkzaamheden als consultant in de zorg. Dat heeft minister Schippers op 11 oktober in de tv-talkshow Pauw bekend gemaakt.

Volgens de minister brengt de aanhoudende publiciteit rond zijn persoon teveel druk mee voor het adviesbureau waar hij voor werkt. “We hebben het niet over Philips, maar over een klein bedrijf waar 35 gezinnen van moeten eten”, aldus Schippers in Pauw. “Als een verhaal dan bijna een jaar lang blijft door circuleren, kan een bedrijf die druk op een gegeven moment niet meer aan. Dus heeft hij in overleg besloten om weg te gaan.”

De kwestie speelde met name in het digitale domein op nadat website Follow The Money in maart berichtte dat Spijker goed geld verdiende door zorginstellingen te leren slimmer te declareren. De zaak was voor de SP aanleiding om Kamervragen te stellen. Daarmee leek de kous af tot Arjan Lubach de zaak in zijn satirische programma onlangs opnieuw oprakelde.

Volgens Schippers is de suggestie dat Spijker zorginstellingen helpt bij het vinden van mazen in de wet pertinent onjuist. “Het knaagt aan mijn rechtvaardigheidsgevoel dat zo’n verhaal zonder bewijs of onderbouwing telkens terug blijft keren”, aldus Schippers.

Geen belangenverstrengeling

Ook van belangenverstrengeling is wat Schippers betreft nimmer sprake geweest. “Een partner heeft recht om een eigen beroep te kiezen”, aldus Schippers. “Je moet er alert op zijn dat er geen belangenverstrengeling is en dat was hier absoluut niet het geval. Ik zit in de ministerraad en praat daar mee over hypotheken, terwijl ik zelf ook een hypotheek heb. Ik heb een dochter die op school zit en ik praat mee over onderwijs.”
Schippers verwacht niet dat haar man zijn carrière in de zorg voortzet:  “Ik denk niet dat hij nu zin heeft om binnen de zorg te werken.”

In een korte verklaring laat adviesbureau P5COM, waar Spijker projectmanager was, weten dat “de media-aandacht het Sander Spijker onmogelijk maakt zijn werk bij P5COM effectief te kunnen blijven doen. De directie en de medewerkers van P5COM betreuren het afscheid van een gerespecteerde en gewaardeerde collega en wensen Sander Spijker het allerbeste voor de toekomst”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top