HRM

VVT-cao verdeelt bonden

De vakbonden CNV en FNV kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao voor de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). CNV wil de nieuwe cao voor desnoods zonder de FNV afsluiten. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad bij monde van voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg & Welzijn.

Met 400 duizend betrokken werknemers is het de grootste cao van Nederland. Inmiddels wordt er al  zes maanden over onderhandeld. Donderdagavond gaan bonden en werkgevers opnieuw op de tafel.

CNV wil  dat er zo snel mogelijk een nieuwe cao komt. FNV heeft juist nieuwe waarschuwingsacties aangekondigd, zoals die in september al plaatsvonden.

Sarah Dobbe, cao-onderhandelaar FNV Zorg & Welzijn zei in september dat acties nodig zijn, omdat werkgevers blijven weigeren om de problematiek van "doorgeslagen flexibilisering, werkdruk en onzekerheid in de zorg" op te lossen.

CNV’er Kruizinga ziet niets in de acties. In het Noord-Hollands Dagblad verwijt zij de FNV de onderhandelingen te vertragen. Volgens de krant wil de nieuwe voorzitter ook af van de vuistdikke, traditionele cao’s die vakbonden en werkgevers nu afsluiten en pleit zij voor meer maatwerk in cao’s, waarbij oude verworvenheden niet meer vanzelfsprekend zijn. De FNV ziet daar niets in, aldus Noord-Hollands Dagblad.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Arno

1 november 2016

Het Cnv ziet het liefste dat je het werk maar gaat doen in ruil voor een participatiewet uitkering. Geef alle verworvenheden weg en geef er vooral niets voor terug. Mevrouw Kruizinga moet zich ongelooflijk diep schamen!

Top