ACTUEEL

Cardiologen vrezen preferentiebeleid

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) heeft een brandbrief naar minister Ab Klink van VWS gestuurd over het preferentiebeleid. De cardiologen vrezen dat het preferentiebeleid een veiligheidsrisico voor de patiënt met zich meebrengt'.

Raadpleging NVVC

De NVVC wil dat de organisatie geraadpleegd wordt over het gebruik van goedkopere medicijnen die worden gebruikt ter bestrijding van hart- en vaatziekten.

Ontnemen signaalfunctie

In de huidige situatie ziet de NVVC vooral op het moment van opname in en ontslag uit een ziekenhuis risico's voor patiënten. Als een ziekenhuis andere medicijnen gebruikt dan de patiënt gewend is “wordt hem een signaalfunctie bij mogelijke medicatiefouten ontnomen.” Volgens de NVVC luistert dat zeker bij hart- en vaatziekten heel nauw.

Gevaar goedkope medicijnen

In het Deventer Ziekenhuis werd onlangs een aantal patiënten opgenomen die medische problemen hadden gekregen na het gebruik van een goedkope bloeddrukverlager die hun was voorgeschreven. Het ziekenhuis beklemtoont echter dat het verband tussen de complicaties en het gebruik van andere medicijnen niet is aangetoond. Lees de brief van de NVVC. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top