ACTUEEL

Actiecomité hekelt ‘agressieve overname’ Sionsberg

MCL en Nij Smellinghe moeten hun alternatieve contractaanbieding voor de curatieve zorg in Noordoost Friesland intrekken. Dat bepleit actiecomité Red De Sionsberg in een open brief aan de beide ziekenhuizen.

Volgens het comité komt het contractaanbod aan De Friesland neer op een onnodige, ‘agressieve overnamepoging’, bedoeld om de huidige eigenaren DC Groep en Cardiologie Centra Nederland buiten spel te zetten.

Het is al weer geruime tijd onrustig rond het in 2014 falliet gegane ziekenhuis. Zorgverzekeraar De Friesland verbrak in september het lopende contract, omdat het ziekenhuis in Dokkum zich nog te veel richt op reguliere ziekenhuiszorg in plaats van anderhalfde lijns zorg. Bovendien zou er volgens De Friesland sprake zijn van onenigheid tussen de eigenaren.

Volgens het actiecomité blijkt uit een recent verschenen witboek juist dat het goed gaat met De Sionsberg. Er is een groeiende toeloop van patiënten over de hele linie, een breed draagvlak bij huisartsen en een uitstekende samenwerking van de specialisten in Dokkum met vakcollega’s in MCL en Nij Smellinghe.

Ook wijst het actiecomité op Inspectierapporten waarin de kwaliteit van zorgverlening door Sionsberg als uitstekend wordt beoordeeld. Het aantal patiënten is in een jaar tijd gegroeid naar 18 duizend. Via Zorgkaart Nederland krijgt het ziekenhuis een 8,7 van de patiënt. Ook blijkt de Sionsberg goed in staat om de wachtlijsten van omliggende ziekenhuizen te verlichten; circa 8 procent  is doorgestuurd vanuit Leeuwarden en Drachten vanwege de minimale wachttijden in Dokkum.

Gezien deze prestaties is het volgens het actiecomité “volkomen absurd” om met een alternatief aanbod “een spaak in het wiel te steken van goed lopende zorg in Sionsberg”. Om het protest kracht bij te zetten heeft het comité op vrijdag 14 oktober honderden brieven overhandigd in het kantoor van De Friesland in De Sionsberg.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top