Finance

Financiële problemen bij zorgcentra in het Noorden

Zorgcentra De Mieden in Uithuizermeeden en Hunsingoheerd in Uithuizen verkeren in geldnood. De zorgcentra stevenen af op een tekort van bijna 700.000 euro. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Problemen door subsidie

De zorgcentra zijn onderdeel van de Stichting Voorzieningen Ouderen Noord-Nederland (SVONN). Directeur Sake Bouma van SVONN wijt de financiële problemen aan de nieuwe subsidieregels. De subsidie is nu afhankelijk van de hulpbehoefte van bewoners. Voorheen speelde de hulpbehoefte geen rol in de subsidieverlening. Volgens het Dagblad van het Noorden is de hulpbehoefte in De Mieden en Hunsingoheerd lager dan het landelijk gemiddelde.

Bezuinigingen

Bouma hoopt in 2009 nog een oplossing te vinden voor de financiële situatie. SVONN bekijkt de mogelijkheden om te bezuinigen. Drie tehuizen van SVONN verkeerden vorig jaar in een vergelijkbare situatie. Dit is toen opgelost door onder meer tijdelijke contracten niet te verlengen.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top