Finance

AVL wint zaak tegen Japanse multinational

Het Japanse Fujirebio moet het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) 25.000 euro per dag betalen, zolang het bedrijf weigert verkoopcijfers te delen van een borstkankertest die mede door onderzoek van het Nederlandse ziekenhuis is ontwikkeld. Dit heeft de rechter bepaald in een kort geding over de kwestie.

De Telegraaf meldt dit.

Fujirebio verkocht de afgelopen 25 jaar tests die mede door onderzoek van het AVL zijn ontwikkeld, zonder de afgesproken royalty's af te dragen aan het ziekenhuis. Hierdoor heeft het ziekenhuis miljoenen euro’s misgelopen. In juni veroordeelde de rechtbank FujiRebio al tot het op korte termijn overleggen van gegevens en het betalen van royalty's.

Tegen dit besluit had Fujirebio een kort geding aangespannen, waarin de rechter vrijdag heeft geoordeeld dat het vonnis van juni nog steeds geldt. Het Japanse bedrijf moet een dwangsom van 25.000 euro betalen elke dag dat het bedrijf in gebreke blijft, tot een maximum van 3 miljoen euro. Fujirebio heeft volgens de Telegraaf onlangs hoger beroep aangetekend tegen het eerste vonnis, dit naar verwachting begin 2017 worden behandeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top