ACTUEEL

Jan Eefsting vertrekt bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Bestuurder Jan Eefsting neemt afscheid van de Overijsselse zorginstelling Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Hij vertrekt op 1 mei 2017, maar doet de komende maandne al een stap terug ten gunste van zijn gezondheid.

Eefsting heeft bijna 33 jaar bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht als bestuurder gewerkt. Van 2001 tot 2014 combineerde hij zijn werkzaamheden met het bijzonder hoogleraarschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij de leerstoel verpleeghuisgeneeskunde bekleedde. Het terugtreden van Eefsting komt voor de instelling niet geheel onverwacht, gezien de gezondheidsproblemen waar hij sinds 2015 mee te kampen heeft. Volgens voorzitter van de raad van toezicht Frans van Vessem heeft Eefsting Zonnehuisgroep IJssel-Vecht "uitstekend geleid" en is de hele organisatie hem dan ook enorm erkentelijk voor zijn inzet.

De raad van toezicht heeft, in nauw overleg met de Ondernemingsraad, de Centrale Cliëntenraad en het managementteam, per 1 oktober Joke Mengerink-Hogevonder benoemd tot (waarnemend) bestuurder. Zij is een goede bekende van de zorginstelling, aangezien zij van 23 november 2015 tot 1 februari 2016 ook al als interim-bestuurder bij de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht werkzaam is geweest. Mengerink blijft aan totdat Zonnehuisgroep IJssel-Vecht een bestuurder voor de lange termijn heeft gevonden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top