ACTUEEL

OLVG verwijst jonge 'comazuipers' naar psycholoog

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam stuurt jongeren die een alcoholvergiftiging hebben opgelopen en daardoor op de spoedeisende hulp belanden, voortaan met hun ouders door naar een psycholoog. Dat bevestigde een woordvoerster van het ziekenhuis donderdag naar aanleiding van een bericht hierover in Het Parool.

Comazuipende tieners

Het OLVG krijgt ieder weekeinde twee tot drie tieners binnen als gevolg van ‘comazuipen’. Het gaat dan om jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Arts Michiel Gorzeman denkt dat een gesprek met een psycholoog een positief effect heeft. “We weten sinds een paar jaar hoe slecht alcohol voor pubers is. We willen meer doen.”

Shock voor ouders

Volgens Gorzeman weten ouders vaak niet dat hun kind zo veel drinkt. Ze schrikken zich volgens hem vaak rot als het ziekenhuis ze midden in de nacht belt. Maar dat geldt ook vaak voor de tiener zelf, weet de arts. "Daarom willen we de kinderen binnen twee tot drie dagen bij een psycholoog hebben. Je moet het ijzer smeden als het heet is."

Tieners met een alcoholvergiftiging worden in het OLVG aan de monitor en een infuus gelegd. Het ziekenhuispersoneel let erop dat braaksel niet in de longen terechtkomt. Volgens de arts duurt het wel een aantal uren voordat ze weer bijkomen. Momenteel gaan  ze weer naar huis als ze bij kennis zijn gekomen. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top