ACTUEEL

Avondrust onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorgaanbieder Avondrust uit Opheusden onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van 4 maanden. Avondrust biedt zorg aan ouderen met somatische of psychogeriatrische problematiek. Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan de normen.

De inspectie heeft al langere tijd zorgen over de kwaliteit van zorg bij Avondrust. Uit een recent inspectiebezoek bleek onder andere dat de cliëntdossiers niet op orde waren. Er is onvoldoende deskundig personeel. Verder laat de medicatieveiligheid te wensen over. Er is niet genoeg kennis en deskundigheid aanwezig rondom vrijheidsbeperking. Ook is er te weinig kennis over de impact die het toepassen van vrijheidsbeperking op cliënten heeft, aldus de IGZ.

De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen dat Avondrust, zonder extra maatregelen, binnen een redelijke termijn de tekortkomingen kan oplossen. Daarom komt de zorgaanbieder onder verscherpt toezicht. Binnen 4 maanden moet Avondrust de vastgestelde tekortkomingen hebben weggenomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top