ACTUEEL

'Dokter Wodka' opereert in Nederland

'Dokter Wodka', de Nederlandse chirurg die in Groot-Brittannië zijn vak niet meer mag uitoefenen, omdat hij drie flessen wodka per dag dronk, blijkt intussen al jaren in enkele klinieken in Nederland te werken, meldt de Telegraaf.Zo werkt de oorspronkelijk uit Suriname afkomstige orthopedisch chirurg Rama J afwisselend bij privékliniek De Blaak in Rotterdam, kliniek De Blaak in Leidschendam en kliniek Kolbach in Maastricht.

Britse inspectie

J werd vier jaar geleden door het ziekenhuis van Coventry weggestuurd in verband met zijn alcoholprobleem, aldus de Telegraaf. Twee jaar later werd door de Britse gezondheidsinspectie zijn medische licentie afgenomen, waardoor hij niet meer in Engeland mag opereren. De Britse media berichtten hier begin 2008 over.

Schone lei

Inmiddels lijkt hij afgekickt en als bekwaam arts zijn werk te doen. Directeur Robert Boonen van kliniek De Blaak reageerde gisteren onthutst op de commotie: "Wij waren niet op de hoogte van dit verleden. Ik wil dit nu eerst zo snel mogelijk met hem bespreken. Tot die tijd wil ik geen conclusies trekken." Boonen heeft nooit klachten over het werk van J gehoord. Medewerkers van de kliniek zijn boos over het beeld dat over de chirurg is ontstaan. Hij zou goed functioneren. “Waarom moet hij worden veroordeeld op iets wat hij in het verleden heeft gedaan?", vragen zij zich af.
Lees verder in de Telegraaf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top